Lär dig mer om skönhetsvård

Forskningen idag säger mycket om att vi har bättre hy nu än vi hade för cirka 100 år sedan. Vad som faktiskt är orsaken bakom det är forskarna än så länge oense om. Det som dermatologer och forskare är överens om är att skönhetsvård är viktigt.

Rutiner kan ligga bakom bättringen

Idag har vi bättre hygien och renlighet än för 100 år sedan. I västvärlden lever de allra flesta med rinnande vatten och kan regelbundet duscha och tvätta sig. Det här leder till en allmänt bättre hygien vilket leder till att hyn mår mycket bättre. Det samlas inte bakterier och liknande som orsakar besvärliga hudåkommor. Läs online och få inspiration över hur du kan ta hand om din hy.

Återfuktande krämer

Slutligen är tillgången till återfuktande produkter som hudkrämer och läppbalsam betydligt större idag än förr i tiden. När du kan återfukta din hy dag och natt hjälper detta hyn att återhämta sig under natten. Skönhetsvård idag är vedertaget och de allra flesta har någon typ av rutin för sin hudvård varje dag. Vare sig det är att tvätta ansiktet en gång om dagen eller till att exfoliera ansiktet en gång i veckan. I slutändan är det viktigaste att du tar hand om din hy har forskare konstaterat.