Allt vanligare att nätdejta

3525203-couple-laid-in-the-woodsEtt annat namn för sökandet efter en partner är att dejta. Detta går att utföra på många olika sätt men består alltid i att umgås och att genom detta lära känna varandra, till exempel på en bar, ett kafé, en bio, på telefon eller varför inte, på internet, som den senaste tiden har blivit allt vanligare.Det finns många singlar i vårt avlånga land, men internet kanske kan sätta stopp på den utbredda ensamheten. De senaste undersökningarna har visat att rent procentmässigt har de flesta i Sverige hittat sin partner via nätet, strax efter kommer genom vänner, sedan arbetet och slutligen vid krogbesök.Ökningen av nätdejting har också lett till ett ökat utbud av dejtingsajter. Vissa är nischade, andra mer allmänna, men gemensamt har de att de försöker hjälpa svensken hitta den rätta. En av många nya sajter för nätdejtning är singel-dejting.se som fokuserar just på att hjälpa människor träffa varandra. Oavsett om det sedan leder vidare till ett förhållande, är just mötet det viktiga.

Forskning

Genom forskning har det visat sig att det trots den allmänna tron att det är viktigt att vara olika så varar faktiskt relationer mellan liknande människor längre. Dock bör partnern inte vara alltför olik för då försvinner förmodligen chansen att enligt vår önskan komplettera varandra och på så sätt berika relationen.

För alla

Webbplatserna avsedda för nätdejtning har på senare tid blivit mer och mer nischade, det finns platser för alla smaker och avsikter; för längre förhållanden och eventuella äktenskap, för kortare träffar och spontana relationer; efter land, religion, sexuell läggning, bakgrund, utbildning med mera.